Gyakran Ismételt Kérdések

1

Mi az az Online Arbitrage?

Legegyszerűbben megfogalmazva: profitszerzés az által, hogy egy termék az egyik piactéren olcsóbb mint a másikon. Alacsony áron rendelsz meg terméket az egyik platformon, amit egy másik platformon drágábban értékesítesz.

Buy low, sell high! Pofonegyszerű!

2

Milyen piacterekről történhet beszerzés?

Gyakorlatilag bármilyen megbízható webshopból (kiskereskedők), sőt akár egy nagyobb áruházlánc webshopjából (mint például TESCO,IKEA …) is adható le rendelés.

3

Ez legális?

Természetesen! Viszonteladás céljából történő arubeszerzés nem csak nagykerekből hanem kiskerekből is történhet. Az egyetlen feltétele a viszonteladásnak, hogy a beszerzésről rendelkezzünk valamilyen nyugtával vagy számlával. Egy e-mail visszaigazolás is elengedő amely vagy a cégünk vagy az igazgató nevére szól a cégünk címére kiállítva. (ez esetben nyomtatás PDF-be)

4

Hogyan lehetséges az, hogy a kiskerekből beszerzett áru olcsóbban beszerezhető? Nem éri meg inkább nagykerből beszerezni?

A kiskereskedők és áruházláncok méretükből adódóan szinte minden esetben sokkal nagyobb tételben szerzik be az áruikat mint egy kisvállalkozás viszonteladója, így sokkal nagyobb kedvezményeket, több lehetőségvásárlást kínálnak számukra a nagykereskedések.

Szinte nincs olyan kiskereskedő akinél hétről-hétre ne lennének leakciózott vagy kiárusításra szánt termékek. Ezek iylen esetekben olcsóbban szerezhetők be a kiskerből mint egy átlag kisvállalkozás beszerzési ára a nagykerből.

És ami a legjobb: ezt az akciót anélkül kapod meg, hogy bármilyen minimum rendeléshez lenne kötve. Akár 1 darabot is megvehetsz ezen a kedvezményes áron és értékesítheted tovább egy másik platformon. (pl. az Amazonon)

5

Később újra tudok rendelni a beszerzett árukészletből?

Amennyiben nem valamilyen akció vagy kiárusítás által teszel szert extra profitra, abban az esetben természetesen újrarendelhető a termék. Íme egy példa termék az újrarendelhetők közül, amelyből 2020. októberében kb. 65 darab fogyott el az Amazonon 16,99 font minimum áron miközben az IKEA-ból bruttó 8 fontos áron szerezhető be normál áron.

IKEA
AMAZON

Ez a termék, több mint 30%-os ROI-val értékesíthető!

6

Mi történik azokkal a termékekkel amiket nem tudok újrarendelni?

Mi személy szerint ezeket szeretjük a legjobban, mivel lehetőségvásárlások. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb haszonnal értékesíthetők és kisebb az esélye annak, hogy a következő hetekben/hónapokban telítődik a piac – ezzel veszélyeztetve vállalkozásunkat, hogy nem vagy csak nehezen tudunk kiszállni a termékből.

7

Mi történik akkor, ha más arbitrage modellben gondolkodó eladók is bevásárolnak a termékből?

Ez több mint valószínű, hogy megtörténhet (hasonlóan a wholesale üzleti modellhez itt is nagy a verseny -ha nem lenne valószínűleg illegális tevékenység lenne-), viszont a kiskereskedők készlete általában limitált, így nem kell félnünk attól, hogy több ezer darab készlettel kell versenybe szállnunk.

Mottónk a “GO WIDER NOT DEEPER”, aminek jelentése, inkább legyen több termékből kevesebb készletünk, mint 1-2 termékből egy hatalmas felhalmozott mennyiségünk. Ez több szempontból is előnyös: egyrészt kisebb a kockázata, hogy 1-1 termékbe hónapokon keresztül “beragadnánk”, másrészt egy nap alatt nagyobb eladást generálhatunk (hiszen több termékből adunk el párhuzamosan) így gyorsabban forog a befektetett tőkénk.

Gyorsabb pénzforgás = még több lehetséges profit.

8

Ez túl szép, hogy igaz legyen!

Nekünk is ez volt a reakciónk, de kipróbáltuk és működik! Utunk során rengeteg új emberrel ismerkedtünk meg akik vagy mellékállásban vagy már főállásban keresik kenyerüket az Online Arbitrage módszerével. Az amazontermekek.hu tanácsaival és partnerei segítségével kiszervezheted az időigényes, éjszakába nyúló termékkereséseket és arra fókuszálhatsz ami igazán számít ebben az üzletben: a profitszerzésre.

9

Mi történik, ha időközben kifogyott az árukészlet?

Amennyiben az OAD tipp érkezésétől számított 24 órán belül kifogyna a készlet, abban az esetben lehetőség van a termékadatlap jobb felső sarkában lévő sárga felkiáltójellel riportálni amelyet követően a lehető leghamarabb termékcserében részesülsz.

10

Milyen kategóriákban van szükségem feloldásra?

Toys, Health&Beauty illetve Grocery kategóriákban feltétlenül szükséges kategória feloldás (ungating), melyre csapatunk konkrét termékötlettekkel szolgál. Az ingyenes ungating ebookot ITT éred el.

Az category ungating folyamat 2020 utolsó negyedéve óta relatíve gyors, rendszerint csak néhány napot igénybe vevő procedúra. (végre!, nem volt ez mindig így a 1.5-2 hónapos várakozásokkal)

Amennyiben brand ungatingben gondolkoznál az még ennél is gyorsabb, az utóbbi időben rendszerint 1-2 órát vesz igénybe.

 

11

Teljesen kezdő vagyok, tudnátok nekem segíteni az Amazon vállalkozásom elindításában?

Oldalunk professzionális része az AMZ Akadémia, amely folyamatosan bővülő ingyen elérhető kezdő illetve haladó tartalmakkal látja el az Amazon értékesítőket.

2021 első negyedévében Magyarországon elsőként startol az AMZ Akadémia Online Arbitrage Mesterkurzusa.

12

Kérdésem van, hol tehetem fel?

A KAPCSOLAT menüben található formon keresztül, illetve az info@amazontermekek.hu e-mail címen érsz el bennünket.